Psychosociale arbeidsbelasting - Westland ARBO

Snel naar
Ga naar de inhoud
CONTACT
Telefoon:
0174 - 23 77 03
Bezoek- en postadres:
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG Naaldwijk
E-mail:
info@westland-arbo.nl
Route:
Preventie
Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Daarmee is zogenoemde psychosociale arbeidsbelasting (PSA) de meest voorkomende beroepsziekte in ons land.

De meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd op hun werk door. De omgang met collega’s en cliënten kan veel invloed hebben op hoe iemand zich voelt, zeker als er sprake is van pesterijen, geweld, discriminatie of seksuele intimidatie. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben in de vorm van ernstige lichamelijke en psychische klachten. Ook een hoge werkdruk kan een bron van stress vormen. De werkgever is verplicht grensoverschrijdend gedrag en werkdruk te voorkomen. Maar ook de werknemers zelf dragen hiervoor medeverantwoordelijkheid.

PSA Monitor
Met de PSA Monitor onderzoekt Westland ARBO wat uw werknemer op de been houdt. Waar zitten de verbeterpunten, of wat is er mis. Via een schriftelijke of online vragenlijst kunnen de werknemers anoniem hun mening geven over de ervaren situatie op het werk.

Maatwerk
Ieder bedrijf is uniek. Maar er zijn ook veel overeenkomsten. Daarom kiezen we in onze aanpak voor een maatwerkoplossing. In een persoonlijk gesprek met de eigenaar, directeur of HR-manager worden de doelen en wensen in kaart gebracht. Vervolgens stellen we uit diverse modules een maatwerk vragenlijst samen. Eventueel voegen we nog vragen toe die specifiek voor uw bedrijf belangrijk zijn.

Na de uitvoering van het vragenlijst onderzoek worden de resultaten met u besproken. U ontvangt daarna een rapport met concrete adviezen voor de eventuele knelpunten. Hiermee kunt u uw beleid gaan aanpassen. Desgewenst helpen onze professionals u bij de uitvoering.

Zelf ervaren?
Bent u geïnteresseerd en wilt u zelf ervaring opdoen met het invullen van een voorbeeld online vragenlijst? Bel met 0174-237703 of mail naar info@westlandarbo.nl o.v.v. PSA. Natuurlijk kunt u ook het contactformulier gebruiken.
Adres
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG Naaldwijk
0174 - 237703
Terug naar de inhoud