Rijbewijskeuring voor vragchtwagen, bus of aanhanger - Westland ARBO

0174 23 77 03
Contact:
Westland ARBO
Prins Hendrikstraat 39-41
2671JG Naaldwijk
info@westland-arbo.nl

Ga naar de inhoud
CONTACT
Telefoon:
0174 - 23 77 03
Bezoek- en postadres:
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG Naaldwijk
E-mail:
info@westland-arbo.nl
Route:
Groot rijbewijskeuring voor vrachtwagen, bus of aanhanger
Iedereen die voor het eerst een rijbewijs C (vrachtwagens) of D (autobussen) aanvraagt of het huidige rijbewijs (C of D) wilt verlengen, moet een medische keuring ondergaan. Een rijbewijskeuring dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde bedrijfsarts. Voor het bijschrijven van code 95 op een geldig rijbewijs hoeft u géén Gezondheidsverklaring in te vullen.
Voor een rijbewijskeuring is het noodzakelijk vast te stellen dat er geen aandoeningen zijn die de veiligheid van het wegverkeer in gevaar kunnen brengen. Aan de hand van een vragenlijst van het CBR, een lichamelijk onderzoek, onderzoek van het gezichtsvermogen en bloed- en/of urineonderzoek wordt de geschiktheid bepaald.
De geldigheid van het ‘groot rijbewijs’ is voor Nederland 5 jaar. Dit betekent dat chauffeurs van bus of vrachtwagen, ongeacht hun leeftijd, om de 5 jaar een medische keuring moeten ondergaan.

Kosten
De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 75,– (excl. 21% BTW).
Heeft u 2 of meer ZD-codes? Dan zijn de kosten € 125,- (excl. 21% BTW)
Digitaal is sneller
Het beoordelen of u gezond genoeg bent om te rijden door het CBR kan soms langer dan 4 maanden duren. Als u verwacht dat u naar één of meer medisch specialisten moet, adviseren wij u om 5 à 6 maanden voor het verlopen van uw rijbewijs uw Gezondheidsverklaring in te dienen. Digitaal is sneller, ga daarom naar Mijn CBR voor het indienen van uw Gezondheidsverklaring.
Hoe stuur ik digitaal een Gezondheidsverklaring in?

 • Ga naar mijn.cbr.nl en log in via DigiD met SMS of de DigiD-app op uw telefoon.
 • Kies voor ´Gezondheidsverklaring invullen´.
  • U begint met invullen van uw persoonlijke gegevens, daarna volgen de vragen over uw gezondheid.
  • Na het beantwoorden van alle vragen, controleert u uw antwoorden. Deze kunt u eventueel ook opslaan voor uw eigen administratie.
  • Vervolgens bevestigt u door ondertekening via DigiD met SMS of App.
  • Tot slot betaalt u via iDeal.
 • U ontvangt direct de ontvangstbevestiging van uw ingediende Gezondheidsverklaring per mail en via Mijn CBR.
 • Vervolgens ontvangt u zo snel mogelijk (maximaal binnen 3 weken) via Mijn CBR formulier(en) voor de bedrijfsarts, eventuele verwijzingen naar specialisten en ZD-code(s) waarmee de arts uw informatie snel en digitaal kan invullen en naar het CBR kan sturen.
 • Maak een afspraak met Westland ARBO via 0174-237703 voor de rijbewijskeuring. Neem uw bericht(en) met ZD-code(s) en uw identiteitsbewijs mee.
 • De bedrijfsarts vult de benodigde formulieren in en stuurt de documenten digitaal via ZorgDomein terug aan het CBR. U mag deze documenten altijd van tevoren inzien. Vraag om een kopie voor uw eigen administratie.
 • Een arts van het CBR beoordeelt al uw informatie en via Mijn CBR ontvangt u binnen 8 weken bericht.
 • Als het nodig is verwijst het CBR u door voor een rijtest. In een enkel geval is er meer informatie nodig en wordt u nog doorverwezen naar een specialist.
 • Wanneer alle informatie is ontvangen, beslist het CBR of u rijgeschikt bent en uw rijbewijs kunt verlengen. U ontvangt hierover bericht per mail en via Mijn CBR. Ook kunt u in Mijn CBR de status van uw aanvraag volgen.
Meerdere ZD-codes?
Ontvangt u meer dan 1 keuringsformulier van het CBR? Dan verzoeken wij u goed na te gaan door welke arts of medisch specialist de keuring uitgevoerd moet worden. Dit staat bovenaan het formulier vermeld. Het kan dus voorkomen dat u door meerdere artsen gekeurd moet worden en daarvoor verschillende afspraken bij meerdere instanties dient te maken!


Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG Naaldwijk
0174 - 237703
Bezoek- en postadres:
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG  Naaldwijk

Telefoon:
0174-237703

Email:
info @ westland-arbo . nl
medisch @ westland-arbo . nl
Terug naar de inhoud