Gezonde leefstijl - Westland ARBO

Snel naar
0174-237703
Ga naar de inhoud
CONTACT
Telefoon:
0174 - 23 77 03
Bezoek- en postadres:
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG Naaldwijk
E-mail:
info@westland-arbo.nl
Route:
Wacht niet op een vaccin, werk aan een gezonde leefstijl
Een gezonde leefstijl van de werknemer begint bij een Preventief Medisch Onderzoek (PMO)

Het kan nog maanden duren voordat er voor uw werknemers een vaccin beschikbaar is tegen het coronavirus. In iedere branche en ieder bedrijf merken we de effecten van het coronavirus of nu gaat over afstand houden, minder mensen tegelijkertijd op de werkplek, 1,5 meter afstand tot het gemis van zieke werknemers. Meer dan 1600 artsen en andere medisch experts roepen Nederlanders op om meer werk te maken van een gezonde leefstijl. Want fit zijn verkleint de kans op een besmetting met het coronavirus, verkleint ook de kans op ernstige symptomen van corona en vergroot de kans op een spoedig herstel.

De link tussen een ernstig beloop van een coronabesmetting en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten wordt steeds duidelijker. Inmiddels is duidelijk  dat 70 procent van de patiënten overleden aan het coronavirus, een of meer onderliggende aandoeningen had. Bijna de helft (43,5 procent) had hart- en vaatziekten en een hoge bloeddruk. Een kwart had diabetes type 2.

Deze leefstijlziekten worden met name veroorzaakt door te weinig bewegen, te veel stress, ongezonde voeding en onvoldoende slaap. Het immuunsysteem is uitgeput en het virus slaat dan sneller toe. Gevolg; sneller ziek door verkoudheidsvirus en meer kans op een besmetting door het coronavirus.

Een paar kilo afvallen is soms al voldoende, want zodra het buikvet een paar procent afneemt, heeft dit al een meetbaar gunstig effect op je immuunsysteem. De weerstand verbeterd!

Verbeteren leefstijl, gezonder leven, verhogen van het immuunsysteem, klinkt logisch maar…..hoe doe je dat?
Start met een Preventief Medisch Onderzoek inclusief een HealthCheck. HealthCheck geeft snel duidelijkheid over de gezondheid van de werknemer, brengt risico’s in kaart en verbeterpunten.

De verpleegkundigen en artsen van Westland ARBO die deze HealthCheck uitvoeren geven na de medische onderzoeken de werknemer direct persoonlijke en praktische adviezen.

De verpleegkundigen en artsen geven adviezen over hoe de gezondheid te verbeteren,
een goede leefstijl te krijgen en houden en hierdoor is de werknemer vitaler, meer productief en beter beschermd tegen virussen zoals corona.

Interesse? klik hier


Adres
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG Naaldwijk
0174 - 237703
Bezoek- en postadres:
Prins Hendrikstraat 39-41
2671 JG  Naaldwijk

Telefoon:
0174-237703

Email:
info @ westland-arbo . nl
medisch @ westland-arbo . nl
Terug naar de inhoud